Sütemény: Ribizlis habos

Ezt a ribizlis sütit még tavaly készítettem (az akkori utolsó szem ribizliket felhasználva). Bár édesapám inkább az édesebb süteményekért rajong, de erre még ő sem tudott nemet mondani. :)

20150621_121655.jpg

Hozzávalók:

  • 3 tojás (+ 3 evőkanál forró víz)
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 5 evőkanál tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • egy csipet só
  • 80 dkg ribizli (ennyit ír az eredeti recept, de én talán még a felét sem raktam bele, valamennyit málnával pótoltam)
  • 20 dkg cukor

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztom, majd a tojássárgákat a forró vízzel habosra keverem. Ezután hozzá keverem a 15 dkg cukrot és vaníliás cukrot.
  2. A tojáshoz hozzáadom a tejet, majd a rámát felolvasztom és langyosan hozzáöntöm. Ehhez pedig hozzájön a lisztes sütőpor.
  3. A tésztát közepes, rámával kikent tepsibe simítom, 200 fokon 15 percig sütöm.
  4. Eközben a tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verem, amihez hozzáadom a ribizlit. Ezt a tésztára kenem, majd tovább sütöm még 20 percig 150 fokon.

20150621_112634.jpg

Jó étvágyat! :)